Selecteer een pagina
Lopen Voor Colombia is terug

Lopen Voor Colombia is terug!

2019 is het jaar waarin Lopen voor Colombia terugkomt. Ik heb het initiatief ‘Lopen voor Colombia‘ in 2011 in het leven geroepen omdat ik als geadopteerde uit Colombia iets wilde betekenen op maatschappelijk gebied voor het land. Ik ben in Nederland terechtgekomen en ontvangen bij een liefdevol adoptiegezin, kansen gekregen, gepakt en goed terechtgekomen, maar realiseer me logischerwijs ook dat in Colombia kinderen niet goed terecht komen en geen kansen krijgen. Ik voel het als een plicht om hen een handje te helpen want een dergelijk sociaal maatschappelijk vangnet zoals in Nederland bestaat niet in Colombia.

Voor hen en voor iedereen die niet de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen wil ik proberen geld in te zamelen om te helpen. Na jarenlang in een ‘winterslaap’ te hebben gezeten ben ik wakkergeschud door een prachtig maatschappelijk initiatief waar ik heel graag mijn steentje aan bij wil dragen!

Lopen Voor Colombia is terug

Berlijn 2012

Even een korte terugblik. Het was 2012. Een bijzonder jaar want ik vond mijn biologische moeder, broertjes en zusjes terug, stond hierdoor een aantal keren in het AD maar liep ook de marathon in Berlijn voor maar liefst 3 goede doelen in Colombia. Slechts een paar maanden later richtte ik Colombiaans.nl op. De marathon lopen was een mooie ervaring. Ik was hiervoor een klein jaartje in training en werd zo parttime sporter.

Ik liep 80 kilometer in de week zoals mij werd aangeraden in verschillende boeken die ik kocht over het lopen van een marathon. Op zaterdag had ik mijn ‘grote’ trainingsdag en liep ik 35 kilometer. Het was een pittige periode die door de goede doelen, reacties, steun en donaties veel voldoening gaf. Ik liep uiteindelijk in september 2012 de marathon en mocht uiteindelijk 3030,- aan de goede doelen geven. Ik hoop dat Lopen voor Colombia 2019 ook een succes wordt.

Lopen Voor Colombia is terug

Rocky Run 2019

Ja, je lees het goed! De volgende run waaraan ik ga deelnemen is de Rocky Run, inderdaad van die ene film van Sylvester Stallone. De run wordt gehouden in Philadelphia en is op 9 november 2019. Er is een 5 kilometer- en een 16 kilometerloop. Maar er is ook een loop waarbij je deze allebei kunt doen.

Dat is het hoogste aantal kilometers en wordt ook wel de ‘Italian Stallion Challenge‘ genoemd. De totale afstand is in totaal iets meer dan 21 kilometer. De finish zal zijn op de bekende trappen uit de film. De Rocky Run is een belangrijk evenement waarvoor je je altijd tijdig moet inschrijven want hij is nagenoeg altijd uitverkocht. Hieronder laat ik in het filmpje ook trots mijn deelname- en inschrijfformulier zien.

Het goede doel

Omdat ik me wil focussen op 1 goed doel heb ik Stichting Help Colombia uitgekozen om voor te lopen. Stichting Help Colombia is een belangrijke organisatie die scholen oprichten en zichzelf inzetten om de kinderen te voorzien van schoolmaterialen zoals pen, papier en rugzakjes. Stichting Help Colombia kijkt niet alleen naar de jeugd, maar ook naar de ouderen die het land hebben opgebouwd. Zij voorzien ouderenhuizen van onder andere matrassen, pannen en zeep.

Help mee!

In mei tot en met december beginnen we met de promotie van Lopen voor Colombia. We vertellen verhalen over de gebeurtenissen bij Stichting Help Colombia en nog veel meer. We hebben veel leuke ideeën maar hebben uiteindelijk geld nodig. Doneer nu alvast een mooi bedrag. Maak hieronder de keuze uit 15, 20, 30 of 50 euro. Mijn naam is Luis en wil mezelf inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. Help je mee? Kies hieronder een bedrag dat je wilt doneren en doneer in seconden.

Heb je een bedrijf en wil je jouw bedrijfslogo op sportkleding en trainingspak? Stuur dan mij dan even een privébericht. Ik heb mooie sponsorpakketten samengesteld.

Werkt de betaallink niet? Stuur dan even een berichtje naar info@lopenvoorcolombia.nl en geef aan wat je wilt doneren. Lopen Voor Colombia is terug!

INSTAGRAM